Nieuws

_

Fascisme : oorsprong en ideologie 
Miljoenen Europeanen geloofden in de vorige eeuw heilig in het fascisme. Deze nieuwe, revolutionair-utopische ideologie en massabeweging bood haar geestdriftige aanhangers grootse idealen om voor te leven, te sterven en te doden. Het fascisme beloofde een nieuwe samenleving, een nieuwe cultuur en zelfs een nieuwe mens. De geschiedenis van de twintigste eeuw kan onmogelijk begrepen worden zonder de ideologie van het fascisme en de oorsprong ervan te bestuderen.

De baksteen in de bosjes : over onvolledig politieonderzoek en ongegronde conclusies
Op een zondagavond in 2014 woedde een hevige brand in een chalet op camping Het Zonnebos. Het chalet werd bewoond door Tessa en haar vader. Buurman Ruben meldde de brand en de brandweer arriveerde kort daarna. De brandweermannen tilden het levenloze lichaam van Tessa uit het brandende chalet. Bij de sectie door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat Tessa door een aantal klappen op haar hoofd niet meer in staat was om het brandende chalet te verlaten. 


Aanschafsuggesties

Zoeken in de catalogus

_

 



Uitgebreid zoeken

 

Nieuw in de attenderingsservice
Nieuws uit media en artikelen op het politievakgebied. Maak een profiel aan en ontvang periodiek attenderingen in je mailbox. Artikelen die je opvraagt worden toegestuurd.

_

Snel naar

_

LinkedIn Kennis & Onderzoek

_

Lees verder op Linkedin