De Mediatheek

_

De Mediatheek Politieacademie, onderdeel van de afdeling Kennis en Onderzoek, is het landelijk expertisecentrum dat informatie verstrekt op het gebied van politiekunde. De Mediatheek helpt studenten en medewerkers van de Politieacademie bij het vinden van betrouwbare informatie.

De Mediatheek:
• verzamelt en beheert publicaties, beeldmateriaal en informatiebestanden (ook digitaal) op het gebied van politiekunde en daaraan gerelateerde onderwerpen;
• helpt bij het vinden van betrouwbare en bruikbare informatie;
• informeert en adviseert over auteursrecht;
• ontwikkelt en beheert de politiekundige thesaurus, een lijst van trefwoorden met bijbehorende uitleg;
• biedt studie-/werkplekken (het Open Leercentrum)
 

Informatiebemiddeling

_

Heb je een informatievraag? De Mediatheek ondersteunt onder andere bij literatuuronderzoek, een mediascan, aanvragen beeldmateriaal voor het onderwijs en vragen over Kompol.

De Mediatheek is te vinden in het Atrium van de Politieacademie in Apeldoorn of mail kennis@politieacademie.nl of bel: 088-6622109. Op de pagina Contact vind je ons adres.

Informatievaardigheden

_

 

Deze pagina is op dit moment ‘onder constructie’.
We werken momenteel hard aan een actueel overzicht van kennisclips en instructies.

 

Heb je vragen over informatievaardigheden of wil je weten wat de Mediatheek voor jou kan betekenen?
Neem contact op met kennis@politieacademie.nl

Collectie

_

De Mediatheek verzamelt en beheert informatie op het gebied van Politiekunde en daaraan gerelateerde onderwerpen. De collectie bestaat uit boeken, rapporten, scripties, artikelen, beeldmateriaal en podcasts.

Lenen, reserveren en verlengen

_

Om materialen te lenen, maak je een persoonlijk account aan. Dit doe je via de tab ‘Mijn Mediatheek’. Ingelogd met je persoonlijke account, kun je ook materialen reserveren en verlengen.

Attenderingsservice

_

Via onze Attenderingsservice blijf je op de hoogte van de actualiteiten op het politievakgebied. Door een profiel aan te maken op de website ontvang je automatisch actuele informatie die voor jou van belang is. Zo blijf je op de hoogte van interessante artikelen uit vak- en opiniebladen en relevant beeldmateriaal. Je ontvangt wekelijks de attenderingen in je mailbox van de onderwerpen die jij geselecteerd hebt.

Thesaurus

_

De Thesaurus Politiekunde is een lijst van trefwoorden met uitleg en onderlinge verbindingen. De Thesaurusafdeling houdt zich bezig met het ontwikkelen en onderhouden van terminologie van de sector politie.

Auteursrecht Informatiepunt politie

_

Het Auteursrecht Informatiepunt Politie (AIP) adviseert en ondersteunt bij vragen over auteursrecht. Het AIP geeft docenten voorlichting over auteursrecht binnen het onderwijs. Te bereiken via: auteursrecht@politieacademie.nl