Nieuws

_

 

Levend verkocht: de zaak Babylon 
Misdaadroman uit de serie Severyn & Govaert, gebaseerd op waargebeurde zaken. Een vijftienjarige Nederlands-Turkse jongen doet aangifte van verkrachting. Lydia Govaert start een tactisch opsporingsonderzoek. Een verdachte wordt diezelfde avond aangehouden. Twee jonge vrouwen springen uit het raam van een flatwoning in A’dam-Noord. De een overlijdt ter plekke, de ander overleeft, zwaargewond, en ligt buiten bewustzijn in het ziekenhuis. Geen naam, geen identiteit. Dan blijkt er een link: in beide zaken spraken de verdachten over ‘La Mama’. Maarten Severyn leidt het onderzoek.

 

Operatie Zelos en TFOC (Transport Facilitated Organized Crime)
Hoe gebruiken criminelen transport om hun handel te doen? Zou jij verdachte situaties herkennen en de juiste beslissing nemen? Operatie Zelos is een initiatief van Taskforce RIEC Brabant Zeeland en het landelijke programma TFOC en zet zich in tegen georganiseerde criminaliteit in de logistiek. Speel nu de door hen gemaakte web-game. Dit is een educational game waar je vooral scenario-filmpjes kijkt, bewijs stukken te zien krijgt, en hier je mening over geeft. Er gebeurt veel in de logistiek dat wijst op bezoek van drugscriminelen. In de haven, op kantoor en zelfs buiten je werk. Herken verdachte situaties en meld ze.  
 


Aanschafsuggesties

Zoeken in de catalogus

_

 Uitgebreid zoeken

 

Nieuw in de attenderingsservice
Nieuws uit media en artikelen op het politievakgebied. Maak een profiel aan en ontvang periodiek attenderingen in je mailbox. Artikelen die je opvraagt worden toegestuurd.

_

Snel naar

_

LinkedIn Kennis & Onderzoek

_

Lees verder op Linkedin