Nieuws

_

Plaats delict AZC

_

Plaats delict AZC

Vluchtelingen wachten al sinds decennia soms maanden, zo niet jaren of ze in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Wie zijn ze? Journalist Sytze van der Zee besloot op onderzoek uit te gaan. Hij is geraakt door het lot van een jonge Algerijn. De man was weliswaar uitgeprocedeerd, maar zat nog altijd in een azc waar hij bleef hopen op een betere toekomst. Die toekomst kwam er niet. Hij werd door de politie doodgeschoten.

Operatie Raaf

In 2009 werd Julio Poch gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dodenvluchten tijdens het Videla-regime in Argentinië. Dit boek reconstrueert deze zaak, inclusief de dubieuze rol die de Nederlandse overheid hierin speelde. Waarom werd geprobeerd Poch via een geheime operatie in het buitenland veroordeeld te krijgen? Uiteindelijk kan Pochs onschuld worden aangetoond en volgt vrijspraak. 

 

Schurken

In dit boek vind je twaalf waargebeurde verhalen uit The New Yorker over o.a. de relatie tussen Astrid en Willem Holleeder, de Lockerbiezaak, fraude met dure wijn, de jacht op drugsbaron El Chapo, de hack die de geheimen van een Zwitserse bank blootlegt en de pleger van de aanslag op de Boston Marathon die hiervoor de doodstraf kreeg. 

 

Wanneer is iets bewezen in het strafrecht?

Een getuige herkent jou als dader van een misdrijf. Jouw DNA wordt gevonden op een plaats delict. Bewijst dit dat je schuldig bent? Hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen beschrijft in dit boek verschillende voorbeelden van strafzaken waarbij bewijs niet zo eenvoudig in elkaar bleek te zitten. Met o.a. het Leids Balpendrama, wel of geen mes bij een dodelijke schietpartij door de politie, een al dan niet liegende rechter, een mogelijk geval van Münchausen by proxy en een overvaller van een casino die wel of niet herkend werd. 

 

Zoeken in de catalogus

_


 
 

Nieuw in de attenderingsservice
Nieuws uit media en artikelen op het politievakgebied. Maak een profiel aan en ontvang periodiek attenderingen in je mailbox. Artikelen die je opvraagt worden toegestuurd.

_

Snel naar

_


Aanschafsuggesties