Nieuws

_

Het geheim van Wijsman

Een jonge advocaat wordt op Oudejaarsavond 1921 vermoord in de trein van Amsterdam naar Den Haag. Waarom? En door wie? In het Nationaal Archief is het dossier van deze zaak, inclusief kogels, bewaard gebleven. De makers van deze podcast reconstrueren met behulp van dit dossier de zaak en geven zo onder meer een mooi beeld van politieonderzoek in die tijd. En ook het dubbelleven van het slachtoffer komt uitgebreid aan bod.

 

Aftrap Inspiratiepunt succesvol verlopen
Met gepaste maatregelen, is op dinsdag 18 januari de eerste lezing van het Inspiratiepunt 2022 van start gegaan.
Gastspreker Renaldo Ishaak mocht de aftrap verrichten. Tijdens de lezing vertelde hij over de impact die de aanslag op Koninginnedag en andere incidenten op hem als jonge marechaussee hebben gehad. En hoe dit alles uiteindelijk resulteerde in de diagnose PTSS. Met zijn indrukwekkende verhaal wist hij de zaal van begin tot eind te boeien. In het boek First Responder beschrijft Renaldo tot in detail zijn verhaal. Ben je benieuwd naar zijn boek? Klik hier om het boek te reserveren.
Weten welke workshops er nog meer worden aangeboden? Kijk op de Inspiratiekalender.
Of wil je een alert ontvangen voor nieuwe lezingen? Mail dan naar inspiratiepunt@politieacademie.nl

 

De ideale schoonzoon

In dit boek komen tien opvallende strafzaken aan bod. Met o.a. de man die zijn eigen moeder vilde, de kogelbriefschrijver die bekende Nederlanders bedreigde en de drugsbaas die zou grossieren in liquidaties. Zijn misdadigers monsters of schuilt er in ieder van ons een wezen dat in staat is tot moord en geweld?

 

Zoeken in de catalogus

_


 
 

Nieuw in de attenderingsservice

_

Snel naar

_