Nieuws

_

De Academie : Nederlandse politie-inzet bij EK voetbal in Duitsland 
Voetbal legt van oudsher een enorm beslag op de capaciteit van de politie. Zelfs bij een wedstrijd zonder publiek worden nog honderden agenten ingezet. Met het EK-voetbal van deze zomer in Duitsland als aanleiding gaat presentator Nina van den Dungen in gesprek met Algemeen Commandant Peter Homminga van de politie in Rotterdam, en met gepensioneerd lector Otto Adang van de Politieacademie, die veel onderzoek deed naar het gedrag van supporters.

Als alle breinen werken : waarom ruimte voor neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen 
Ieder brein is uniek en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Die verschillen zijn een enorme kracht, want mensen die anders denken, communiceren en prikkels verwerken, komen ook tot andere inzichten en oplossingen. 

Rampen: een nieuwe geschiedenis van Nederland Rampen zijn bepalend geweest voor de geschiedenis van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de Sint-Elisabethsvloed in 1421, toen mensen, dieren en dorpen verdronken. Het landschap veranderde voorgoed. Of aan de Bijlmerramp in 1992, toen een vliegtuig neerstortte in de Bijlmermeer. De publieke reactie op rampen volgt opvallend vaak eenzelfde stramien, al zijn er natuurlijk ook verschillen. Al eeuwenlang zoeken burgers in tijden van rampspoed houvast in culturele en religieuze rituelen.


Aanschafsuggesties

Zoeken in de catalogus

_

 Uitgebreid zoeken

 

Nieuw in de attenderingsservice
Nieuws uit media en artikelen op het politievakgebied. Maak een profiel aan en ontvang periodiek attenderingen in je mailbox. Artikelen die je opvraagt worden toegestuurd.

_

Snel naar

_

LinkedIn Kennis & Onderzoek

_

Lees verder op Linkedin