Informatievaardigheden

_

Wat zijn informatievaardigheden?

Informatievaardigheden zijn vaardigheden die helpen bij het zoeken, vinden, beoordelen en verwerken van informatie, zowel offline als online. Met goede informatievaardigheden ben je weerbaarder tegen desinformatie, misinformatie en b.v. nepnieuws.

Informatievaardig ben je als je met een kritische en onderzoekende houding op een systematische manier informatie kunt verzamelen, beoordelen, verwerken en presenteren. Je weet waar je goede informatie kunt vinden, hoe je de kwaliteit en betrouwbaarheid van informatie bepaald en hoe je de informatie kunt verwerken in je verslagen. Op deze pagina van de Mediatheek vind je allerlei hulpmiddelen om je op weg te helpen om literatuuronderzoek te doen.

 

De zoek- en schrijfwijzer

De zoek- en schrijfwijzer geeft richtlijnen aan m.b.t. het gericht zoeken naar literatuur voor werkstukken of onderzoeksverslagen en hoe je deze vervolgens moet verwerken. De zoek- en schrijfwijzer is voor iedereen verbonden aan de Politieacademie te raadplegen via de catalogus van de Mediatheek. Bekijk de zoek- en schrijfwijzer hier.

 

Heb je vragen over informatievaardigheden of wil je weten wat de Mediatheek voor jou kan betekenen?
Neem contact op met kennis@politieacademie.nl