Nieuws

_

Schurken

In dit boek vind je twaalf waargebeurde verhalen uit The New Yorker over o.a. de relatie tussen Astrid en Willem Holleeder, de Lockerbiezaak, fraude met dure wijn, de jacht op drugsbaron El Chapo, de hack die de geheimen van een Zwitserse bank blootlegt en de pleger van de aanslag op de Boston Marathon die hiervoor de doodstraf kreeg. 

 

Wanneer is iets bewezen in het strafrecht?

Een getuige herkent jou als dader van een misdrijf. Jouw DNA wordt gevonden op een plaats delict. Bewijst dit dat je schuldig bent? Hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen beschrijft in dit boek verschillende voorbeelden van strafzaken waarbij bewijs niet zo eenvoudig in elkaar bleek te zitten. Met o.a. het Leids Balpendrama, wel of geen mes bij een dodelijke schietpartij door de politie, een al dan niet liegende rechter, een mogelijk geval van Münchausen by proxy en een overvaller van een casino die wel of niet herkend werd. 

 

Het kan ook nooit normaal

Hoofdagent Lieke Hester vertelt in dit boek openhartig over haar werk bij de politie in Amsterdam. Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een suïcidaal iemand op andere gedachten brengen of een ruzie sussen: het hoort allemaal bij haar werkzaamheden. Dit boek biedt een kijkje achter de schermen van het politiewerk in een grote stad.

 

Zoeken in de catalogus

_


 
 

Nieuw in de attenderingsservice
Nieuws uit media en artikelen op het politievakgebied. Maak een profiel aan en ontvang periodiek attenderingen in je mailbox. Artikelen die je opvraagt worden toegestuurd.

_

Snel naar

_


Aanschafsuggesties